Som en av de mest USA-vennlige franske presidentene noensinne har Sarkozy benyttet besøket i Washington til å skryte uhemmet av sine amerikanske venner og love ett tett fremtidig samarbeid.

— Vi kan være forskjellige, vi kan være uenige, vi kan til og med krangle, som i mange familier. Men i vanskelige tider, i tøffe tider, står man sammen med sine venner, man står skulder ved skulder, man støtter dem og man hjelper dem, sa Sarkozy da han møtte pressen sammen med president George W. Bush onsdag.

Sarkozy lovet å støtte USA både i Afghanistan og når det gjelder atomstriden med Iran. Han fremhevet USAs og Frankrikes felles verdier og hyllet USA for innsatsen under annen verdenskrig.

— Menn og kvinner i min generasjon hørte foreldrene sine snakke om hvordan USA kom i 1944 for å frigjøre oss fra det grusomme tyranniet som truet med å gjøre oss til slaver. Det er grunnen til at vi elsker Amerika, sa Sarkozy, som også er kjent for sin forkjærlighet for amerikansk kultur.

Sarkozys holdninger står i skarp kontrast til forgjengeren Jacques Chiracs mildt sagt anstrengte forhold til USA. Ekstra kjølig ble det da USA gikk til krig i Irak, til skarpe franske protester.