Mandag viste TV-stasjonen Al-Jazeera flere klipp fra det som ser ut til å være en ny video fra Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk. Stasjonen sier at bildene kommer fra en timelang videofilm som ble overlevert kanalen i Qatar forrige uke, melder BBC.

Tatt opp i sommer?

I et av klippene kneler Osama bin Laden og en av hans nærmeste medarbeidere, Ayman al-Zawahri, side ved side. De to sitter i et grønt og frodig landskap, noe som tyder på at filmen i hvert fall ikke er tatt opp i Afghanistan siden vinteren kom i november.

Bin Laden snakker ikke i filmen, og klippene der al-Zawahri snakker er tydelig tatt opp på et annet tidspunkt.

— Utdaterte klipp

— Dette ser ut til å være en samling ganske utdaterte klipp, sier USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld ifølge BBC.

Al-Jazeera hevder en ung mann i videoen er identisk med en av flykaprerene på Flight 93 som krasjet i Pennsylvania 11. september.

— Det er på tide å drepe amerikanerne i deres hjemland, sier den antatte flykapreren. Han sitter foran en bildemontasje med World Trade Center i flammer. Rent teknisk kan imidlertid disse bildene være lagt på i ettertid, ved hjelp av såkalt blåskjerm-grafikk, påpeker tv-eksperter.

Al-Jazeera har hittil bare vist et utdrag av videoen, men sier at den skal vises i sin helhet torsdag.

GAMMEL VIDEO?: Disse bildene av Osama bin Laden (t.h.) og hans medarbeider Ayman al-Zawahri går verden rundt. FOTO: REUTERS.