– Det skulle vært en femte runde, og den var viktig, sa Syrias president Bashar al-Assad torsdag. Samtalene skulle ifølge presidenten ha definert veien videre i de historiske forhandlingene.

Israel og Syria har innledet indirekte samtaler med Tyrkia som megler i et forsøk på å løse konflikten om Golanhøydene.

Det strategiske området ble tatt av Israel under seksdagerskrigen i 1967. Syria vil ha tilbake hele platået, men til gjengjeld krever Israel at Syria lar være å støtte Iran, palestinske Hamas og libanesiske Hizbollah – alle erklærte fiender av Israel.

Ifølge Assad har både Syria og Israel kommet med forslag til en prinsipperklæring som skal danne grunnlag for direkte samtaler, men prosessen er blitt forsinket på grunn av usikkerheten rundt statsminister Ehud Olmert, som snart går av på grunn av en belastende korrupsjonssak.

Ifølge Assad vil samtalenes framtid bli avgjort etter valget i Israel. Det er uklart når en ny samtalerunde kan finne sted.

Den franske presidenten Nicolas Sarkozy besøkte torsdag Damaskus. Sarkozy, som leder EUs formannskap dette halvåret, er i Syrias hovedstad for å diskutere konfliktene i Midtøsten med Syria, Tyrkia og Qatars statsledere.

Besøket regnes som et forsøk på å gi EU en mer sentral rolle i fredsprosessen i Midtøsten.

PHILIPPE WOJAZER