Mange mennesker er skadet i sammenstøt mellom politifolk og krigsveteraner i den bosniske hovedstaden Sarajevo. Veteranene protesterte mot nedskjæringer i den sosiale støtten.

Sammenstøtene torsdag blir betegnet som de voldsomste i Bosnia på mange år. Kampene varte i flere timer, og leger ved sykehus i Sarajevo fortalte at de hadde behandlet 33 skadede. Tre av disse hadde alvorlige skader.

— Vi som dro i krigen, selv om vi var barbente og sultne, står i dag fortsatt uten penger. Men vi har en ny byrde å bære på, for nå nekter de oss også å sende barna våre på skole, sa den uføre krigsveteranen Muji Porobic.

Ifølge bosniske medier forsøkte enkelte av veteranene å trenge seg inn i en offentlig bygning i Sarajevo. Politiet svarte med å bruke tåregass og pepperspray, og det kom til slagsmål mellom politifolk og demonstranter.

Krigen i Bosnia raste fra 1992 til 1995 og krevde rundt 100.000 menneskeliv, mens flere hundretusener ble såret. Rundt 1,8 millioner av landets 4,3 millioner innbyggere mistet sine hjem i konflikten.