— Dette er ikke vanlige tider. Dette er ikke et vanlig valg. Det er kanskje vår siste sjanse til å ta tilbake det Amerika vi elsker, til å gjenopprette Amerikas sjel, sa Joe Biden til tilhengerne i Springfield, Illinois.

Borte var kommentarene om Obama fra tidlig i primærvalgkampen, da Biden mente at Obama ikke var rede til å lede.

Les også:

Biden-valg ikke godt mottatt i Irak

— Det er noe med denne fyren. Det er noe med Barack Obama som samler mennesker mer enn noen andre jeg har arbeidet med eller sett, sa Biden.

- Anstendig

— I måneder har jeg lett etter en leder å avslutte dette løpet sammen med. I dag har jeg kommet tilbake for å fortelle at jeg har funnet den lederen. Det er en mann som er fundamentalt anstendig. Den mannen er Joe Biden, sa Obama da han introduserte sin valgkamerat.

Mistet kone og datter

Obama fortalte om Bidens personlige tragedie, da hans kone og datter døde i en bilulykke omtrent da han skulle starte sin karriere i Senatet i 1972.

— Biden flyttet aldri til Washington. Han tok toget hjem hver dag, han oppdro sine gutter, først alene, senere med sin vidunderlige kone Jill, sa Obama:

— Han er en sjelden miks. I flere tiår har han brakt forandring til Washington, men Washington har ikke endret ham.

Valget av Biden ble bekreftet med sms-er og e-poster til Obamas mange støttespillere. Det er også lagt ut på Barack Obamas hjemmeside.

Les også: Obama velger Biden

Spekulasjonene om hvem Obama ville velge, har gått lenge. Senatoren Biden fra Delaware har vært blant favorittene, men Obamas valgkamporganisasjon klarte frem til natt til lørdag å være pottetett om hvem som ville få jobben.

Les også: Hillary støtter Obamas valg

Utenrikserfaring

Obama fyller et av de største hullene på CV-en sin ved å velge Biden: Mangelen på utenrikspolitisk erfaring. Biden er formann i Senatets komite for utenrikspolitiske relasjoner og er blant de amerikanske politikerne med størst politisk tyngde på feltet.

Biden kan bli verdifull for Obama også på andre måter, blant annet som en stemmesanker i arbeiderklassen, en velgergruppe Obama har hatt store problemer med å nå så langt.

Les også:

– Obama ikke klar til å bli president

KAMIL KRZACZYNSKI / REUTERS