Thompson, som blir 65 om tre uker, rapporterte tirsdag at han hadde samlet inn 3,5 millioner dollar til valgkampen, langt mindre enn de 5 millionene apparatet hans hadde ventet.

Thompson trenger ikke å rapportere inn hvor mye han samlet inn fordi han ennå ikke har erklært sitt kandidatur. Rapporten tirsdag var til ligningsmyndighetene.

Mange konservative som ikke er imponert over kandidatene som hittil har meldt seg på arenaen, tror at Thompson kan bli partiets beste kandidat til å slå demokratene neste år.

Han var advokat, aktor og skuespiller før han i 1995 ble valgt til senator for hjemstaten Tennessee. Han trakk seg i 2003 og fikk rollen som hardtslående statsadvokat i TV-serien «Law & Order».

En av Thompsons støttespillere, kongressrepresentanten Zach Wang, sa tirsdag at Thompson nå bør erklære offisielt at han er kandidat før det blir for sent.

Thompson sa tidligere i år at han vil erklære kandidaturet sitt 4. juli, men nå ser det ut til at han ikke melder fra før uti september.

Så lenge han ikke erklærer seg som kandidat, behøver han ikke oppgi til valgmyndighetene hvor mye han samler inn. TV-programmet «Law & Order» kan også fortsette å sendes så lenge han ikke er kandidat.

Thompson har den siste tiden fått rundt 19 prosent på meningsmålingene, kun bak Rudy Giuliani, men foran Mitt Romney og John McCain.