Statsministeren nekter å bøye av for press fra skarene av demonstranter som preger bybildet i Bangkok og har beleiret statsministerkontorene i over en uke.

– Jeg trekker meg ikke, jeg kommer ikke til å oppløse nasjonalforsamlingen. Jeg må bli for å bevare demokratiet og beskytte monarkiet, sa Samak i en radiotale torsdag.

Demonstrantene som beleirer statsministerkontorene i Bangkok, sier de nekter å forhandle med regjeringen før statsminister Samak går av.

– Så lenge han insisterer på å bli, flytter ikke vi oss. Det har ikke noe å si hvor mange dager eller år det tar, sier Sondhi Limthonkul, en av lederne bak demonstrasjonene.

Fagorganisasjoner har samtidig truet med omfattende streikeaksjoner for å ramme regjeringen.

Les også: Unntakstilstand i Thailand

Vakler Statsministeren innførte unntakstilstand i Bangkok tirsdag som følge av blodige gatekamper mellom regjeringstilhengere og demonstranter.

Aksjonene på gateplan for å presse Samak ut har pågått i tre måneder, og regjeringssamarbeidet vakler.

Thailands utenriksminister, Tej Bunnag, leverte ifølge thailandske medier inn sin avskjedssøknad onsdag, og Samak sa i sin radiotale torsdag at han har godkjent Tejs avgang.

– Korrupt Den såkalte Folkeaksjonen for demokrati (PAD), som står bak demonstrasjonen, mener Samaks koalisjonsregjering er korrupt og beskylder statsministeren for å være en løpegutt for tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som ble avsatt i et militærkupp i 2006.

– PAD er en ulovlig gruppe som har beleiret statsministerkontorene og erklært seier. Hvordan kan det stemme? Landet kan ikke overleve uten lov og orden, sier Samak.

Synspunkter? Diskutér utviklingen i Thailand her.

STILLE PROTEST...
REUTERS
SUKREE SUKPLANG