Etter eksdiktatorens første offisielle vitneforklaring onsdag ga dommeren ordre om at rettssaken skulle gå for lukkede dører.

Den irakiske ekspresidenten oppfordret til motstand mot «inntrengerne» og kalte rettssaken for en komedie mot seg selv og sine kamerater da han onsdag inntok vitneboksen før første gang.

— Jeg ber folket om å begynne å kjempe mot inntrengerne i stedet for å drepe hverandre, sa Saddam som også advarte mot at en borgerkrig vil føre til «et liv i mørke og elver av blod».

— O mektige folk, jeg er fortsatt deres trofaste sønn, o irakiske folk, jeg er fortsatt deres sverd, og på tross av hva som er skjedd med mitt folk, med meg og mine kamerater, på grunn av de kriminelle okkupantene, skal jeg være tålmodig, sa Saddam.

Da dommer Rauf Abdel Rahman ba Saddam om å holde seg til saken og å vise ham respekt, svarte Saddam at Rahman fikk vise at han hadde selvrespekt i stedet.

— Hadde det ikke vært for USA, hadde du ikke kunnet holde meg her, sa Saddam, og oppfordret alle irakere til å kaste ut utlendingene som befinner seg i Irak.

Etter 20 minutter hadde dommeren fått nok. Han ga ordre om at alle kameraer skulle skrus av og ba journalistene gå ut. Etter ytterligere 90 minutter for lukkede dører ble saken utsatt til 5. april.