Den fengslede irakiske lederen sier dette i et åpent brev til det irakiske folk, som han dikterte til sin forsvarsadvokat Khalil Dulaimi under et fire timer langt møte i fengselet lørdag.

– Seieren er nær, men glem ikke at det første målet er å frigjøre landet fra okkupasjonsstyrkene, heter det i brevet.

Maner til samhold

Saddam maner videre til samhold i kampen mot det utenlandske nærværet og oppfordrer samtidig sine egne landsmenn til forsoning.

Den tidligere presidenten ber Iraks sunnimuslimske minoritet, som han selv tilhører og som har ledet an i opprøret, om å tilgi dem som bisto amerikanske styrker med å drepe hans egne sønner Uday og Qusay i Mosul i 2003.

— Vis tilgivelse

– Når seieren er så nær, husk da at dere er Guds soldater noe som innebærer at dere må vise ekte tilgivelse og avstå fra å hevne blodet til Saddam Husseins sønner, skriver Saddam i brevet.

– Dere må føre en rettferdig hellig krig og ikke bli hensynsløse. Dere må tilgi i stedet for å være harde mot dem som er på villspor, heter det videre i brevet.

Vil holde Irak samlet

Saddam ser åpenbart med stor bekymring på den borgerkrigslignende konflikten som nå raser mellom Iraks sunnimuslimer og sjiamuslimer, og frykter at landet kan revne.

– Det er store prinsipper dere ofrer livet for, og det største av dem alle er å holde Irak samlet, sier Saddam i brevet.

POOL