— Det var helt fryktelig. Jorda skalv, og jeg kan ikke huske nå om jeg måtte støtte meg til bakken, men jeg hadde store problemer med å stå oppreist, sier Asbjørn Linaker til NRK.

Linaker kom seg ut av huset og skjønte straks at det ikke var snakk om noe lite skjelv, som de opplever flere ganger i uka. Han sto utenfor og så hele huset bevege seg.

— Jeg var sikker på at hele huset skulle rase sammen, sier han.

Men Linaker var heldig. Huset ble stående, men alt som sto løst i hyller og skap ramlet ned og er knust eller ødelagt. Fryseboksen og kjøleskapet flyttet seg på gulvet.

— Oppi hodet varte skjelvet en evighet, men jeg antar at det varte omkring ett minutt, sier han. Nå føler han seg ikke trygg på de kraftige etterskjelvene som er kommet etter hovedjordskjelvet.

Ifølge Linaker skal behovet for hjelp i El Salvador være enormt. Jordskjelvet har rammet områder spredt over hele landet. Fortsatt ligger hundrevis av mennesker begravd under jordmassene, og det skal være flere steder hvor redningsmannskapene ennå ikke er kommet til og begynt å lete etter overlevende.

Omkring 1 til 2 kilometer fra Linakers eget hjem ligger 500 hus begravet under jordmassene. Jordlaget er på rundt 2-2,5 meter og ifølge Linaker er ressursene for å komme ned til personer under jorda svært begrenset.

NTB

Les også: To skoleklasser i jordskjelvområde Graver etter levende og døde nul 5 millioner i norsk jordskjelvhjelp