Med et tydelig ja fra begge to, og løfte om å være hverandre trofast til «døden skiller oss ad», bekreftet kronprinsesse Victoria og Daniel Westling sitt ekteskap. Og dermed har kronprinsessen endelig fått sin prins.

Rundt tusen bryllupsgjester, blant dem representanter fra alle Europas kongefamilier, var til stede i Storkyrkan under den høytidelige seremonien. TV-selskapene sørget for at millioner av andre også fikk ta del i det store øyeblikket.

Prins Daniel

I prestens tale til brudeparet ble Daniel Westling tiltalt prins.

— Ja, nå er det sagt for første gang, sa presten og kalte brudeparets situasjon for både unik og delt.

— En av dere har hatt hele livet å forberede seg til denne situasjonen på, den andre har bare hatt noen måneder, sa presten før han la til:

— Bær hverandres byrder.

Etter prestens tale var det musikalske innslag før brudeparet forlot kirken sammen. Bruden gjorde et dypt kniks foran sine foreldre før paret gikk ned midtgangen, etterfulgt av de ti brudebarna. På kirketrappen ga de to hverandre et raskt kyss til ære for fotografene.

Enkel kjole

Brudens kjole, som det har vært mye spekulasjoner rundt, var vakker og enkel og sydd i perlehvit dobbeltsidig silkeduchesse med korte ermer og utovervendt krage, og ble betegnet som både veldig moderne og samtidig klassisk. Kjolen er designet av Pär Engsheden og har et fem meter langt slep. Diademet som bruden bar var kamédiademet, som også hennes mor og flere svenske prinsesser og dronninger har brukt tidligere da de giftet seg. Den dråpeformede brudebuketten besto av svenske sommerblomster, blant annet liljekonvall og roser. Alt i hvitt.

Blant brudepikene var prinsesse Ingrid Alexandra. Også brudepikene var kledd i perlehvitt, mens brudesvennene var i hvite matrosdresser.

Orden

Det klirret i ordener og lynte av diademer i den fullstappede Storkyrkan. Og i forbindelse med vielsen fikk også den nyutnevnte prinsen Sveriges høyeste orden, Serafimerordenen, av sin svigerfar, kong Carl Gustaf.

Etter vielsen kjørte brudeparet i åpen vogn i kortesje rundt i Stockholm i rundt en time. Tusenvis av mennesker fulgte ferden fra sidelinjen. Rundturen ble avsluttet med at brudeparet ble fraktet i Vasaorden, svenskenes forgylte kongesjalupp, over til Stockholms slott fra Vasamuseet på den andre siden av sundet.

Godt humør

Alle gjestene så ut til å være i godt humør da de kom ut av kirken etter vielsen. Det var overskyet og temperaturen hadde sunket noen grader, så prinsesse Ingrid Alexandra frøs tydelig mens pappa Haakon varmet henne ved å stryke henne over armene.

På spørsmål om prinsessen hadde gjort en god innsats, nikket både dronning Sonja og kong Harald bekreftende og smilte stort.

Også prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var fornøyde.

— Det var fantastisk, sa Märtha Louise før hun og resten av familien forsvant inn til festen på slottet.