En ny tariffavtale for de kabinansatte ble undertegnet rett etter midnatt. Det innebærer at de ordinære flyavgangene blir gjenopptatt i henhold til ruteplanen fra og med onsdag, heter det i en pressemelding fra SAS Sverige.

Den nye tariffavtalen gjelder fra 1. mars 2007 til og med 30. april 2010 og gir de kabinansatte 3,8 prosent lønnsvekst i år.

De kommende to årene øker lønnen med henholdsvis 3,5 og 3,0 prosent.

Forbedringer Ifølge de kabinansattes fagforening HTF innebærer nattens avtale også forbedringer i arbeidstidsordningen, rett til spisepauser og tydeligere begrensninger av ukearbeidstiden.

– Det har vært noen harde uker med harde ord. Men nå er vi enige og vi ser det som en felles oppgave å sammen bygge videre på framtidas SAS Sverige, skriver de kabinansatte og SAS-ledelsen i en felles pressemelding.

– Vi har et felles ansvar for å bygge ny tillit mellom SAS og kundene, mellom ledelsen og personalet, personalet og de faglige organisasjonene. Det ansvaret skal vi ta, heter det videre.

Kaos Streiken blant de 800 kabinansatte i SAS-Sverige begynte fredag og førte til kaos på svenske flyplasser. Hundrevis av avganger ble innstilt og rundt 20.000 passasjerer har daglig måttet finne andre reisemåter eller holde seg i ro.

De kabinansatte understreket at striden først og fremst sto om bedre arbeidsvilkår, ikke bedre lønn.

SAS hevdet at fagforeningens krav om bedre arbeidsvilkår ville koste flyselskapet lønnsøkninger tilsvarende 25 prosent per år.