— Strategien vår nå er å arbeide hardt for å få kontroll over epidemien til vi har bedre verktøy, som vaksiner eller medisiner. Vi er i hvert fall ett år fra å finne en vaksine som kan brukes på mennesker, sa direktør Julie Gerberding ved Senteret for sykdomskontroll og -forebygging søndag.

Ifølge Time anslår investeringsbanken J.P. Morgan Securities at Toronto i Canada alene taper over 200 millioner kroner dagen som følge av SARS-utbruddet. Canada er det landet utenfor Asia som er hardest rammet av lungesykdommen.

I Asia spår økonomer at Kina og Sør-Korea kan komme til å tape så mye som to milliarder dollar hver i tapte turistinntekter som følge av SARS, mens Japan og Hongkong ligger an til å tape én milliard dollar hver, skriver Time.

Ifølge den asiatiske utviklingsbanken (ADB) kommer trolig utbruddet av SARS til å minske den økonomiske veksten i Asia med mellom 0,1 og 0,2 prosentpoeng i år.

I en rapport fastslår imidlertid ADB at landene i regionen fortsatt vil ha en sterk økonomi og god vekst. Rapporten omfatter 41 land, blant andre SARS-rammede Kina, Hongkong, og Singapore, men ikke Japan og Sør-Korea.

(NTB)