Patty Villa lyste opp da fikk høre at søsterens navn var listet på nettet som en av de overlevende. Hun stormet ned til informasjonssentralen på Manhatten. Beskjeden hun ble møtt med der, tok fullstendig motet fra henne.

— Beklager, men listene på nettet er fylt med unøyaktigheter.

Mareritt

Patty har lett etter Sharon Christina siden tirsdagens terrorsjokk. Søsteren jobbet i 85. etasje av World Trade Center. Hun var på jobb da det første passasjerflyet traff en av tvillingtårnene, og siden har ingen hørt noe fra henne.

Sharon Christinas familie har vært på et dusin sykehus, i håp om at mirakelet skulle ha skjedd. Da meldingen om at søsterens navn befant seg på nettet kom, gikk familien i fistel.

— Vi sjekket nettsiden, og der sto navnet til søsteren min. Hjertet mitt gjorde et hopp, sier Patty til avisen New York Daily.

Nedturen som fulgte da hun oppdaget at det hele skyldes en misforståelse, klarer hun nesten ikke å beskrive.

— Som å våkne opp fra et mareritt, for så å bli slengt tilbake igjen, forklarer Patty med skjelvende sinne i stemmen.

Ikke alene

Patty Villa er langt fra alene. 62 år gamle Paula Lenny Seplin har trålet sykehusene i New York i desperat jakt etter hennes sønn Marc (33). På internett kom hun tilfeldigvis over sønnens navn. ýMarc Seplin - okei,ý var den oppløftende beskjeden.

— Jeg var overveldet, forteller Lenny. Før den nettabben gikk opp for ham.

Tobarnsfaren Marc Seplin jobbet i 104. etasje i ett av tvillingtårnene.

— Hele bygningen ble rasert. Jeg har ikke lenger håp. Sønnen min ble levende begravd. Han er død, sier faren.

Sjokkert

Det er meldt om en rekke andre slike tilfeller, ifølge New York Daily. I tillegg kommer flere makabre spøker. Elvis Presley er for eksempel en av de som listes blant de overlevende. Også kjente terrorister, kjendiser og tegneseriefigurer er listet.

New York-ordfører Rudolph Giuliani har nå bedt statsadvokatkontoret i byen etterforske saken. Ordføreren er sjokkert.

— Helt hårreisende, sier han.

FLAGGET HEVET: Det amerikanske flagget vaier over ruinhaugen. Redningsmannskapene fortsetter den desperate jakten på livstegn.
FOTO: REUTERS