Karsten Handrup heller flytende nitrogen i en plastkopp. Studentene står i en sirkel rundt ham. Han setter koppen i håndflaten. Umiddelbart begynner det å boble. Røyken, eller dampen, flommer ut av koppen og ned mot gulvet.

— Nitrogenet har et kokepunkt på minus 196 grader. Håndflaten min holder 37 grader og virker som en kokeplate.

Han heller innpå en munnfull. Når han åpner munnen igjen, strømmer tykk damp ut.

— Hva skjer hvis du svelger det?

— Da skjer det samme med min mage som med denne, smiler han og holder opp fillerestene av en gul ballong.

Handrup er fysikkstudent ved Århus Universitet, og reiser sammen med en kollega rundt med fysikkshowet sitt. Antakelig det mest underholdende innslaget under Norske Fysikkstudenters Konferanse på Universitetet i år.

— Hensikten med slike show er å spre kunnskap og interesse for fysikk. Vise at fysikk også er gøy. Håpet er at det kan bidra til å rekruttere til faget, sier Øyvind Jensen, student og med i fagutvalget.

Verdens fysikkår er det også i år. Det er 100 år siden Albert Einstein publiserte tre artikler; hvorav den ene ga ham Nobelprisen, blir vi fortalt.

Handrup og kollegaen rigger til et metallrør med små hull. De sender butangass inn, tenner på og setter en høyttaler inn mot den ene enden. Dermed begynner flammene å hoppe i takt med musikken. Omtrent som dansende armer i luften i en konserthall.

Forklaringen er, om vi fikk det rett forklart, at musikken øker trykket i røret. Og presser mer gass ut.

Verre er det ikke...

<b>FLAMMENDE JUBEL:</b> Et rør. Litt butangass. Og en høyttaler inn mot enden på røret. Trykket fra musikken sender flammene jublende i været. Spesielt bassen sprer flammende glede. FOTO: KNUT EGIL WANG