Aftenposten.no/bt.no

Et massivt antall politibiler og betjenter omringet først demonstrasjonen ved Nørrebrohallen. Deretter ble demonstrantene regelrett presset bort.

Fra 22-tiden lørdag kveld var en demonstrasjon under oppseiling ved Nørrebrohallen, ca. en kilometer nord for Ungdomshuset i Jagtvej. Aksjonen ble kalt «Reclaim the streets» (Ta tilbake gatene).

Det skal ha vært om lag 300 demonstranter til stede ved hallen.

Politiet skal nå ha drevet demonstrantene ned Bragesgade, vekk fra Nørrebrogade. Etter hvert er de spredt ut i sidegater, melder Politiken.dk

Svensk hjelp

Om lag 60 pansrede politimarjer er på plass i Nørrebro, 20 av dem lånt fra Sverige. Flere av de danske bilene er blitt ødelagt i løpet av de forrige to nettenes sammenstøter.

I hver av marjene sitter ca. åtte politifolk, fullt utstyrt med hjelmer og annet verneutstyr.

Politiet som står oppstilt ved sperringene rundt ungdomshuset, er nå for første gang siden opptøyene startet utstyrt med skjold.

I natt skal tre førstehjelpsarbeidere ha blitt trukket vekk og anholdt av politiet. De var ifølge Politiken.dk i ferd med å behandle en skadet demonstrant. De er nå siktet for ikke å ha fjernet seg etter politiets ordre.

REUTERS