Russland krever at Syria gjennomfører en grundig gransking for å finne de ansvarlige for at sivile er blitt drept under oppstanden i landet.

— Vi forventer at Damaskus iverksetter en effektiv og åpen gransking av de overdrevne operasjonene som har ført til tap av liv, sa talsmann for det russiske utenriksdepartementet, Aleksej Sazonov, torsdag.

Han la til at Russland venter at de skyldige blir stilt for retten, ifølge nyhetsbyrået ITAR-TASS.

Trass i kritikken advarte Russland onsdag på et møte i FNs sikkerhetsråd vestlige land mot å intervenere i stridighetene i Syria. Sikkerhetsrådet greide ikke å bli enig om en fordømmelse av de syriske myndighetenes harde tiltak mot demonstrantene på grunn av motstand fra Russland, Kina og Libanon.Kina ba torsdag om at stridighetene i Syria blir løst gjennom samtaler mellom partene.

Minst 500 mennesker er drept i myndighetenes militæroffensiv mot de sivile demonstrantene som krever reformer i Syria, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Sawasiah som sier de har komplette navnelister over dem som er drept.Sawasiah sier at ytterligere flere tusen mennesker er blitt arrestert og at hundrevis er savnet siden demonstrasjonene startet for seks uker siden. Mange av dem som er arrestert, er blitt torturert.

Si din mening i kommentarfeltet under!