Mellom 500 og 600 russiske soldater gikk lørdag inn i landsbyen Perevi, melder georgisk politi. EUs observatører i området stadfester at «et betydelig antall» russiske soldater har tatt seg inn i landsbyen.

Russerne viste seg fram med kamphelikoptre, pansrede kjøretøy og fallskjermjegere da de inntok landsbyen, sier Sjota Utiasjvili, som er talsmann for innenriksdepartementet i Georgia.

EU-observatørene påpeker at russernes tilstedeværelse i Perevi er uforenlig med våpenhvileavtalen som ble inngått mellom Russland og Georgia i høst. I avtalen har Russland gått med på å trekke seg tilbake fra Georgia bortsett fra utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia.

Tidligere i høst trakk Russland tilbake mesteparten av sine styrker, men i Perevi, som ligger nær grensa til Sør-Ossetia, ble de værende. Først fredag forlot de russiske soldatene landsbyen, men etter noen timer var de altså tilbake.

Georgisk politi var allerede på plass i Perevi da russerne kom tilbake, og politifolkene ble ifølge georgiske myndigheter tvunget til å forlate landsbyen. En delegasjon EU-ambassadører skal ha blitt nektet adgang til landsbyen.