En av mennene som møtte den tidligere russiske etterretningsoffiseren og avhopperen i London før han ble alvorlig syk, den tidligere KGB-livvakten Dmitrij Kovtun, er også forgiftet.

– Kovtun er også funnet å ha en sykdom som kan knyttes til radioaktiv forgiftning, heter det i en kunngjøring fra den russiske riksadvokaten.

Anklaget Putin Litvinenko ble forgiftet med det radioaktive stoffet polonium-210. Før han døde, beskyldte han Russlands president Vladimir Putin for å stå bak forgiftningen.

Britisk politi reiste denne uka til Moskva for å etterforske mulige spor, men understreker at det fortsatt er høyst uklart hvem som kan ha forgiftet Litvinenko.

– Det er viktig å understreke at vi ikke har trukket noen konklusjoner om metodene som ble brukt, motivet eller identiteten til dem som kan være ansvarlige for Litvinenkos død, heter det i en uttalelse fra Scotland Yard.

Ikke påvirket Russlands utenriksminister Sergej Lavrov understreket torsdag at Litvinenko-saken ikke har påvirket forholdet mellom Russland og Storbritannia i negativ retning.

– Scotland Yards etterforskning påvirker ikke de politiske forbindelsene mellom Russland og Storbritannia, sier Lavrov til nyhetsbyrået Interfax.

Aleksandr Litvinenko ble torsdag gravlagt under en privat, muslimsk seremoni i London. Han konverterte til islam få dager før sin død. (©NTB)

Scanpix