Et Sukhoi Su-30 jagerfly og et Mig-AT treningsfly tok av fra Le Bourget-flyplassen med tillatelse fra franske og europeiske myndigheter, opplyste Edmond Marchegay, sjef for konsortiet som står bak flyutstillingen.

Tidligere på dagen opplyste en talsmann for det russiske våpeneksportrådet at jagerflyet var beslaglagt på flyutstillingen i Paris som pant for utestående gjeld til et sveitsisk firma.

I Paris sa en talsmann for den russiske ambassaden at en fransk domstol hadde forsøkt å beslaglegge flere fly, men at ambassaden var aktivt engasjert i å forsvare russiske interesser.

Flyet skulle beslaglegges for å dekke gjelden til det sveitsiske handelsfirmaet Noga, som hevder at den russiske regjeringen skylder dem 63 millioner dollar.

Den russiske visestatsministeren Ilja Klebanov advarte om at beslagleggelsen truet med å ødelegge hele flyutstillingen, mens talsmenn for ambassaden kalte beslaget en provokasjon.

Noga har tidligere forsøkt å inndrive sin utestående gjeld ved å kreve beslag i russisk eiendom i Luxembourg, Sveits og USA, og ved å fryse russiske bankkonti i Paris.

NTB