Både Russland og Kina forsøkte i helga å overtale Iran til å godta et kompromiss i striden om Irans atomprogram.

Det var imidlertid uklart søndag hva Russland og Iran konkret er blitt enige om, men de to landene fortsetter sine drøftelser i Moskva til uken.

Russland har tilbudt å anrike uran ved russiske anlegg til iranske kjernekraftverk. Men Iran har insistert på de har rett til å anrike uran selv.

– Når det gjelder samarbeidet (om anriking), er vi kommet fram til en foreløpig avtale. Men vi fortsetter samtalene i Russland de neste dagene, sa sjef for Irans atomprogram, Gholamreza Aghazadeh søndag, på en felles pressekonferanse med lederen for Russlands atombyrå, Sergej Kirijenko.

–Vi er i prinsippet enige om å etablere et felles selskap. Vi har diskutert punktene i forslaget og vi er enige om at vi har gjort fremskritt.

– Vi tror at vi kan komme fram til en konklusjon som vil være tilfredsstillende for møtet 6. mars, sa Aghazadeh, og refererte til det neste møtet i Det internasjonale energibyrået IAEA.

På møtet vil IAEA trolig ta endelig stilling til om striden rundt Irans atomprogram havner i FNs sikkerhetsråd.

Iran har trosset vestlige krav og satt i gang forsøk med anrikning av uran. Anriket uran kan både være råstoff i kjernekraftverk og råstoff til atomvåpen.

Vesten har protestert kraftig på Irans atomprogram og frykter at landet har insistert på å anrike sitt eget uran for å kunne fremstille kjernefysiske våpen.

Søndag opplyste en iransk tjenestemann at ferdigstillelsen av Irans første kjernefysiske kraftstasjon, som blir bygget i samarbeid med Russland, er blitt ytterligere forsinket.