Russland sier at Tito blir skutt opp, selv om USA ikke godkjenner turen. Romturisten ble fraktet til Baikonur-oppskytningsrampen i Kasakhstan mandag.

— Tito reiser til ISS uansett hva amerikanerne mener, sier talsmann for det russiske romfartsbyrået, Sergej Gorbunov, ifølge BBC News.

Det er uklart om Nasa kan hindre Tito i gå inn i romstasjonen. Nasa har tidligere uttrykt misnøye med Titos tur til ISS og tviler på om han er godt nok trent for oppholdet. Det russiske romfartsbyrået trenger de 20 millioner dollarene som oppdraget innbringer og mener Tito er godt forberedt. Nasa er bekymret for sikkerheten til mannskap og utstyr ombord i forbindelse med romturistens opphold.

Amerikanerne frykter at Titos tilstedeværelse forstyrrer mannskapet i en periode med mange aktiviteter på Romstasjonen. Tito har verken trent på amerikansk utstyr eller møtt det nåværende mannskapet på ISS.

Hvis alt går etter planen skytes Tito opp med en russisk Soyuz-kapsel førstkommende lørdag. Med seg har han kommandør Talgat Musabajev og tekniker Jurij Baturin. De når den internasjonale romstasjonen, ISS, etter to dager og returnerer til Jorden femte mai.

— Kommandøren, teknikeren og jeg føler oss sikre på suksess, sa Tito før han forlot Stjernebyen utenfor Moskva på mandag.(Origo)