Redaksjonsledelsen lover å trykke en uforbeholden unnskyldning og at noe slikt aldri skal hende igjen. Men skaden har skjedd: Den kvinnelige bakdelen kunne skimtes gjennom den tilduggede glassveggen på et dusjkabinett, i en annonse for elektrikertjenester.

– Hvis du ønsker å se klarere, bør du ringe elektrikeren nå, het det i annonseteksten. Famiglia Cristiana-redaktør Antonio Sciortino forsvarte til å begynne med beslutningen om å trykke annonsen, men har senere lagt seg flat.

– Anstendighet og bluferdighet er viktige verdier for oss, og vi akter ikke å legge dem til side, heter det i et brev til leserne som Sciortino vil sette på trykk i neste utgave av bladet. Annonser av denne typen er ellers vanlig kost i mange italienske blader og aviser.

Vatikanet har ennå ikke uttalt seg om rumpetabben i Famiglia Cristiana. I stedet vil man der i gården på å spre det gode budskap på nye måter, blant annet ved å gjøre det mulig å laste ned lydfiler med pave Benedicts XVIs prekener til mp3-spillere.