Det skal ikke ha blitt funnet sprengstoff i skoene, og mye tyder på at mannen kun var røyksugen.

Flyet var på vei fra Washington til Denver onsdag kveld da mannen skal ha forsøkt å sette fyr på skoene sine. Han ble stanset av politimenn om bord på flyet som mistenkte at mannen prøvde å antenne en bombe gjemt i skoene.

Piloten erklærte en nødssituasjon over radioen, og flyet med 157 passasjerer og en besetning på seks ble eskortert av to F-16 jagerfly fram til flyplassen i Denver.

Flyet landet onsdag trygt i Denver der det ble omringet av politibiler og mannen arrestert. Skoene ble undersøkt av bombeeksperter med hunder, men det ble ifølge CNN ikke funnet sprengstoff i dem.

En amerikansk tjenestemann forteller at en av politimennene ble mistenksom da han kjente røyklukt fra toalettet der mannen hadde tilbrakt svært lang tid.

— Det kan se ut som om vedkommende røyket på toalettet og kan ha kommet med en uheldig kommentar da han ble konfrontert med dette, sier tjenestemannen.

Mannen er ansatt ved den qatarske ambassaden der han er tredjesekretær og visekonsul. Han har diplomatisk immunitet.

Første juledag i fjor forsøkte en nigeriansk mann å detonere en bombe om bord på et fly på vei til Detroit fra Amsterdam. Bomben var gjemt i underbuksene hans.