• Ingenting skal holde meg borte fra dette veldige møtet i kveld, sa Demokratenes gamle kjempe Ted Kennedy.

En kreftsyk Ted Kennedy entret uventet scenen i Pepsi Center. Med karakteristisk Kennedy-retorikk og kraftfull røst oppildnet han de 4000 demokratiske delegatene til å få Obama valgt.

Så sent som søndag var det ingen som trodde at Kennedy var sterk nok til å komme til Denver, og da han kom, var ingen sikre på om han var sterk nok til å tale før han insisterte på å gå ut på scenen.

Rørt til tårer

– Det er vidunderlig å være her. Ingenting skal holde meg borte fra dette veldige møtet i kveld, sa han og lovte å være på plass når Obama innsettes.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Kennedy skapte stor jubel og entusiasme og rørte mange til tårer på den første dagen av landsmøtet som hadde mer preg av show og karneval enn av politikk.

Men bak kulissene truet bitre tilhengere av Hillary Clinton med å skape uro og splid. På landsmøtets første dag forhandlet representanter for Obama og Clinton i timevis om hvordan de skulle gi Clinton nok plass uten at partiet framsto som splittet.

Partiledelsen fryktet at Clintons folk skulle insistere på en langvarig stemmegivning stat for stat. Men de ble til slutt enige om at stemmegivningen skal starte, men at Clinton selv skal avbryte den etter noen få stater og foreslå at Obama blir valgt enstemmig.

MIKE SEGAR