Eirik Hokstad er daglig leder ved Ulriken 643. Han forteller at de hadde møte på byens høyeste restaurant i dag.

— Vi snakket om den gode påsken vi hadde hatt. Flott vær og mange gjester har gitt en fantastisk omsetning. Da vi leste på nettet om Mikkel, fant vi ut at vi vil gi noen kroner til den skadde hunden, slik at den kan komme seg på beina, sier Hokstad.

— Vi har jo mange hundeeiere her på Ulriken. De legger også igjen penger, og da synes vi det er greit å kunne bidra til denne saken, sier Hokstad.

- Veldig rørende

Han legger gladelig 10.000 kroner på bordet som trengs for at Mikkel skal få gjennomført operasjon.

— Helt fantastisk. Dette er veldig rørende. Jeg takker for all støtte og alle som har gitt og lovet penger. Jeg fikk inn 3000 kroner tidligere i dag, en annen har lovet 2000 på konto onsdag, og nå kommer 10.000. Utrolig. Fortsatt mangler jeg en del kroner, men dette ser ut til å gå veien, sier matmor Anna Kathrine Eltvik.

Ifølge henne koster det totalt 30.000 kroner for å operere hunden.

Mye penger

Tirsdag fortalte bt.no om den tirste skjebnen til Mikkel. Hunden ble påkjørt lørdag ettermiddag ved 15.30-tiden på Straumeveien, i nærheten av oppkjørselen til Bønesskogen. Eltvik var på besøk, og porten ble sikret for at hunden skulle holde seg i hagen. Den hadde likevel funnet et lite hull og stukket ut en tur. Matmor satte i gang leting så snart det ble oppdaget. Etter ti minutter hørte de hvining i bremser fra motorveien.

— Det var Fant Omplassering som fant hunden og fortalte at bilføreren hadde stukket fra stedet. Jeg ønsker ikke å moralisere. Det er ikke alltid mulig å stoppe for hunder og katter som plutselig løper ut i veien, men vi trenger forsikringspengene for at Mikkel skal overleve, sier Eltvik.

— Først må de sikre bevegeligheten i det ene beinet, slik at han kan leve videre, sier Eltvik.

Forlabbene ødelagt

Forsikringen hennes dekker ikke hele operasjonen, og ettersom føreren som kjørte på hunden, stakk fra stedet, ber hun om hjelp. Nå håper hun at vedkommende melder seg slik at vedkommendes bilforsikring kan dekke resten av de nødvendige operasjonene, slik at de slipper å avlive Mikkel. Border Terrieren Mikkel ligger nå på operasjonsbordet hos dyrlegen, men fordi det mangler garanti for hele beløpet, vil de bare operere det mest kritiske i dag.

Begge leddene i forlabbene ble ødelagt og Mikkel trenger kompliserte operasjoner for å redde førligheten i minst ett bein.

— Jeg setter himmel og jord i bevegelse for å hjelpe ham, men det handler ikke bare om at han skal overleve. Han må også ha et verdig liv. Da må han ha minst tre bein, ellers får han ikke et godt liv, sier en fortvilet matmor, Anna Kathrine Eltvik.

Åpnet bankkonto

— Mikkel har vært veldig dårig i natt. Han har kastet opp mye og hatt veldig løs mage, men det er kyndige og flinke folk hos dyrlegen, så de gjør alt de kan for ham, sier hun.

Hun har åpnet en bankkonto i dag under navnet Mikkelfondet i håp om at andre dyrevenner kan hjelpe henne med en kronerulling.

— Man blir like glad i dyrene sine som i familemedlemmene, så det er fortvilende at ikke de har samme vernet når de trenger hjelp, sier Eltvik.

Eirik Hokstad og de andre ved Ulriken 643 lot seg bevege av historien.

— Det er jo feigt hvis føreren har stukket fra hunden med vilje. Uansett er det vikitgste å kunne bidra slik at Mikkel blir frisk, sier Hokstad.

Har du sett noe, så skriv en kommentar her: