Han fikk en natt på frifot før han ble skutt med en bedøvelsespil og buret inne.

Bokito viste ingen tegn til bondeanger da han lørdag ble gjenforent med kone og barn, men oppførte seg fullstendig normalt, sa en talsmann for dyrehagen. Han var ikke snauere enn at han forlangte – og fikk – sex straks etter at han var tilbake fra turen på byen.

En kvinne som fikk brukket armen og hånden og ble påført mer enn 100 bitt av Bokito da han stakk av fredag, ble lørdag utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset. Det var uklart om hun ville få tilbake full førlighet i hånd og arm, sa legene.

Kvinnen skal ha vært en fast besøkende i dyrehagen og tilbrakte mye tid nær øya der gorillaene holder til. Ifølge fagfolk er det ikke umulig at Bokito kjente henne igjen. Det kan ha vært derfor han stormet rett bort til henne etter at han rømte fra gorillaøya.

Men kvinnen var ikke blant tilskuerne som terget Bokito umiddelbart før han hoppet over den fire meter brede vannfylte graven rundt øya, fortalte øyenvitner. Ledelsen for dyrehagen i Rotterdam skal nå vurdere behovet for ekstra sikkerhetstiltak.