Ventilasjonssystemene ble stengt etter at brannalarmen gikk, men det er hittil ikke funnet spor etter en brann. Ekspedisjon 2 tok offisielt over romstasjonen sent søndag kveld da romfergen Discovery dro tilbake til Jorden med Ekspedisjon 1, skriver Spaceflight Now.

— Vi ser frem til oppholdet og føler oss mer som en familie enn som en besetning, sa astronauten Susan Helms til BBC News før avreisen. Den nye besetningen skal være på stasjonen i fire og en halv måned.

Ekspedisjon 2 består av de to astronautene Susan Helms og Jim Voss, samt kosmonaut Yuri Usachev. Sistnevnte er kommandør for ekspedisjonen. Gjengen som dro hjem, Bill Shepherd, Yuri Gidsenko og Sergei Krikalev, har vært på ISS siden november. Susan Helms blir den sjette kvinnen som bor på en romstasjon.

Ekspedisjon 2 starter forskningsprosjektene på ISS. I Laboratoriet Destiny skal det blant annet forskes på mikrogravitet, stråling, kreft og diabetes. Det amerikanskproduserte laboratoriet er det mest sofistikerte som noen gang er bygget.

ISS er det største menneskelagde objektet i rommet. Den veier 112 tonn, og måler 51x72x27 meter. Banehøyden er på 400 kilometer.

Romstasjonen skal etter planene være komplett i 2006. Den vil være en av de klareste objektene på nattehimmelen.(Origo)