I april skal den amerikanske romturisten Charles Simonyi som den sjette i rekken ut på en betalt romferd når han skytes opp til den internasjonale romstasjonen ISS. Om halvannet år får en ny, ikke navngitt amerikaner sjansen, ble det opplyst mandag.

Ifølge det amerikanske selskapet Space Adventures – «Romeventyr» – vil navnet først kunne bli offentliggjort etter at vedkommende har gått igjennom den nødvendige helsesjekken i mai. Hvis vedkommende ikke blir godkjent, får hun eller han fortsette å være anonym.

Den iranskættede amerikanske amatørastronauten Anousher Ansari, som i fjor var på pakketur til ISS, får neppe sjansen igjen. – Mannen hennes vil ikke la henne dra en gang til, sa Space Adventures-talsmann Sergej Kostenko mandag.

Den russiske romfartsmyndigheten Roskosmos tar ifølge Space Adventures en billettpris på 21,5 millioner amerikanske dollar, eller godt over 130 millioner kroner, for en Sojus-tur til ISS. To sørkoreanere, en kvinne og en mann, er kandidater til slike reiser våren 2008.