President Barack Obamas popularitet ser ut til å øke noe, men en ny meningsmåling viser likevel at han ville blitt slått av republikanske Mitt Romney hvis det var valg i dag. Det melder NTB.

Målingen fra Reuters/Ipsos viser at 49 prosent av amerikanske velgere mener at Obama håndterer jobben som president på en god måte. I en måling tidligere i oktober var andelen 47 prosent.

Teknisk sett dødt løp

Samtidig holder andelen som misliker presidenten, seg stabil på 50 prosent.

Mer oppsiktsvekkende er det at målingen er den første som viser at Obama ville havnet bak republikaneren Mitt Romney hvis presidentvalget hadde vært holdt i dag.

Den tidligere guvernøren i Massachusetts ville fått 44 prosent av stemmene, mens Obama ville fått 43 prosent. Romneys knappe ledelse er imidlertid innenfor målingens feilmargin, noe som betyr at den teknisk sett viser dødt løp mellom de to.

Flere fornøyde

Det er ennå ikke bestemt hvem som kommer til å bli Obamas motkandidat i valget i november 2012. Romney har imidlertid større oppslutning enn to av de andre politikerne som forsøker å bli Republikanernes presidentkandidat, forretningsmannen Herman Cain og Texas-guvernøren Rick Perry.

Målingen viser også at antall velgere som mener at USA er på riktig vei, har økt fra 21 til 25 prosent siden forrige måling. Andelen som mener at landet har feil kurs, har sunket fra 74 til 70 prosent.