Verdens mektigste mann vil tydeligvis skape et inntrykk av at han er kjælen som en lodden pus på hjemmebane. For denne uken begikk godeste Bush et høyst svermerisk og sødmefylt dikt om sin kjære fru, Laura Bush.

Konen var såpass fornøyd at hun fredag kveld like godt deklamerte verket på en gallatilstelning i Washington. Mens ektemannen tittet noe beskjemmet i bakken...

— Presidenten er en stor leder og ektemann, men jeg skal vedde på at dere ikke vet at han også er litt av en poet. Da jeg kom hjem fra min lange utenlandsreise til Russland og Frankrike denne uken, fant jeg et nydelig dikt som lå og ventet på meg, fortalte Laura.

Og begynte å lese foran en måpende forsamling.

«Kjære Laura. Roser er røde, fioler er blå. Åh, min klump i sengen, jeg savner deg så».

Slik begynner George W. «Min klump i sengen» skal visstnok være et kallenavn herr Bush bruker om sin kone.

Videre fortsetter den amerikanske presidenten:

«Rosene er rødere, jeg føler meg enda mer blå, når jeg ser deg bli kysset av denne sjarmerende franske monsieur».

Her refererer George W. til sin franske kollega, Jacques Chirac, som kysset Laura to ganger på hånden da han traff henne tidligere i uken. Men Bush har mer på lager:

«Hundene og katten, de savnet deg også, kan du tro. Barney er fortsatt sint fordi du mistet ham, så sint at han spiser dine sko».

Her henspiller Bush på en episode på kammerset i Det hvite hus, hvor Laura Bush rett og slett mistet katten Barney i gulvet

Og så, grande finale, diktets avsluttende kraftsats.

«Avstanden, min kjære, har vært noe skvip, neste gang du vil ha et eventyr, bare land på et hangarskip».

Her bruker nok Bush diktet til å skryte litt av hærføreren i seg, og henviser muligens til besøket på hangarskipet USS «Abraham Lincoln», hvor presidenten erklærte Irak-krigen for over.

PS! Undertegnede skylder å gjøre oppmerksom på at bt.no har tatt seg mindre kunstneriske friheter i den spontane oversettelsen av diktet. Men vi er tro mot kjærlighetsbudskapet i originalteksten...

HØYT ELSKET: Laura Bush.