Atlantis, romfergen som skal bære Destiny ut i rommet, skulle reist for tre uker siden, men det oppsto tvil om de elektriske kablene på romfergens løfteraketter og ferden ble utsatt. Det amerikansk-bygde laboratoriet blir en del av den internasjonale romstasjonen (ISS), og er det mest sofistikerte romlaboratoriet som noen gang er bygget.

— Vi har et stort og utfordrende oppdrag foran oss, og ser frem til å teste kunnskapene vi har ærvervet oss gjennom hardt arbeid og trening, sier kommandør ved Kennedy Space Center Kenneth Cockrell til Associated Press.

Prisen på laboratoriet, 938 millioner pund, er så høy at Nasa ikke har tatt seg råd til en reserve. Hvis laboratoriet blir skadet, eller ødelagt, setter det romstasjonen mange år tilbake i tid. Laboratoriet skal blant annet brukes til forskning på mikrogravitet, stråling, kreft og diabetes.

Atlantis ferd til romstasjonen Alpha representerer det andre besøket den har på tre måneder. En amerikansk kommandør og to russiske kosmonauter har bodd på stasjonen siden november. De blir avløst når forskningen tar til i mars.(Origo)