Norske ambassader i Midtøsten og Asia frykter angrep og avventer ny sikkerhetsvurdering etter den dramatiske ambassadebrenningen i Syria i helgen. Ifølge VG kunne bare ambassadørene i Saudi-Arabia og Jordan søndag melde om rolige forhold.

– Det eneste stedet der det har skjedd noe konkret i løpet av natten er i Jakarta i Indonesia. Der har det vært demonstrasjoner utenfor det bygget der både den norske og den danske ambassaden holder til, opplyser UDs pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten til NTB.

Hun opplyser at UD arbeider for å få til en samtale i løpet av dagen mellom utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og hans indonesiske motpart. Tema vil naturlig nok være ambassadens og nordmenns sikkerhet i det asiatiske øyriket.

– Den norske ambassadøren har allerede vært i det indonesiske utenriksdepartementet og bedt om at myndighetene har et høyt fokus på ambassadens sikkerhet, sier Sandsten.

Utenriksdepartementet har valgt å holde ambassaden i Kabul stengt mandag, fordi det også i Afghanistan er varslet demonstrasjoner. Men UD har ikke fått noen rapporter om at nordmenn skal ha vært i vanskeligheter.

Det vil mandag også bli tatt stilling til hva som skjer med den norske representasjonen på Vestbredden:

– Våre folk har jo arbeidet der hele tiden, selv om kontoret har vært stengt for publikum, sier UDs pressetalskvinne.