Islamabad (NTB): – Jeg og kollegaer har vært ute i kveld, og alt virker normalt og rolig. Det eneste vi har lagt merke til som er annerledes er politisperringer rundt parlamentet og høyesterett. Men vi har verken hørt om eller vet om opptøyer i kveld, sier Norges ambassadør Aud Marit Wiig i Pakistan til NTB.

Utenriksdepartementet (UD) opplyser til NTB lørdag i 18-tiden at de ikke har gjort endringer i folks reiseråd ennå, men at de vurderer dette fortløpende.

Den norske ambassaden i Islamabad følger nøye med på situasjonen i Pakistan. Det er ventet at president Pervez Musharraf skal komme med en redegjørelse for sin erklæring senere lørdag kveld.

– Vi følger med på utviklingen, og ikke minst på hvilke tiltak presidenten vil iverksette som følge av en unntakstilstand. Hvordan norske myndigheter vil reagere kan ikke jeg spekulere i, sier Wiig til NTB.

UD ved utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) ønsker foreløpig ikke å gi en kommentar til situasjonen i Pakistan, med begrunnelsen at det er for tidlig å si noe konkret.