Bangkok: Flere hundre politifolk deltok i operasjonen, og demonstrantene, de såkalte rødskjortene, fikk beskjed om å fjerne barrikadene.

Etter en stund valgte imidlertid politiet å trekke seg tilbake, uten at det oppsto sammenstøt.

Samtidig advarer thailandske myndigheter om at de som sto bak granatkastingen torsdag, kan bli straffet med døden for det myndighetene omtaler som terror.

— La meg advare de som sto bak denne terrorhandlingen om at de risikerer dødsstraff, sier sjefen for landets særskilte etterforskningsenhet, Tharit Pengdit.

En drept

Ifølge den thailandske regjeringen ble minst tre mennesker drept i granateksplosjoner torsdag i området hvor rødskjortene har samlet seg. Helsepersonell i byen melder imidlertid at kun én personer er drept, mens 85 er såret.

Det skal være tre utlendinger blant de sårede. De er fra USA, Australia og Indonesia. Den drepte er en 26 år gammel thailandsk kvinne.

I alt rammet fem eksplosjoner forretningskvarteret med banker, hoteller og kontorbygninger der de rødkledde i over en måned har holdt stand.

Granatene ble ifølge myndighetene sendt mot et område der hundrevis av regjeringsvennlige demonstranter, de såkalte gulskjortene, hadde samlet seg til en motdemonstrasjon mot rødskjortene.

Ifølge regjeringen ble granatene sendt fra rødskjortenes leir, men dette blir avvist av lederne for demonstrantene.

Splittet

Demonstrasjonene i Thailand har splittet befolkningen inn i to stadig mer rasende leirer – den røde og den gule.

Fredag varslet ytterligere en gruppe av såkalte «mangefargede» en større demonstrasjon i Bangkok med krav om at rødskjortene oppgir kampen om å kaste landets statsminister, noe som øker faren for nye konfrontasjoner.