Agrikulturselskapet planlegger genforskning, samt salg og markedsføring på produkter basert på denne forskningen. Syngenta Korea skal produsere og selge agrikulturelle kjemikalier og gjødsel, og Syngenta Seed skal forske og selge frø i det lokale markedet. Syngenta Korea er basert på et agrikultur-kjemikaliefirma som sveitsiske Novartis grunnla.

Syngenta Seed vokser ut fra en lokal frøprodusent som Novartis kjøpte opp. Syngenta oppsto i fjor, gjennom en fusjon av Novartis og AstraZeneca. Selskapet er verdens største innen avlingsbeskyttelse.

Syngenta laget overskrifter i forrige måned, da firmaet offentliggjorde at det hadde dekodet gensettet, eller arveanlettet, til en rissort i samarbeid med amerikanske Myriad Genetics Inc.

— Vi venter at dekodingsarbeidet får praktiske følger for avlinger innen de neste fem årene, sa Dr Steve Briggs, ved Torrey Mesa Research Institute til BBC News i forbindelse med offentliggjøringen i forrige måned.

Forskningsresultatene er et viktig gjennombrudd i avlingsforbedring. Ris kan for eksempel gjøres mer næringsrik ved genmodifikasjon. Informasjonen om risen bidrar også til varianter med høyere avkastning og som er mer hardføre.

— Det er viktig at selskapene deler informasjonen med forskere i utviklingsland, sa Alex Wijertana ved Action Aid, som frykter patentering av DNA i en plante som er svært viktig for mange utviklingsland.(Origo)