Lørdag kveld spiste Rice middag med Israels statsminister Ehud Olmert, etter å ha ankommet Israel tidligere på dagen. Hun besøkte regionen tidligere i uken, men fikk da ikke partene med på å avslutte konflikten.

På vei til Israel sa Rice at hun er klar for intense samtalerunder.

– Jeg kommer til å gå inn i noen rimelig intense samtaler, og jeg forventer at de ikke blir lette, gi og ta-samtaler med israelske tjenestemenn, sa Rice til journalistene som fulgte henne på turen fra Malaysia tilbake til Midtøsten.

Rice sa hun håper at et utkast til de viktigste betingelsene for en våpenhvile kan fremsettes i en FN-resolusjon allerede tirsdag.

Ingen tidsfrist

– Vi kommer ikke til å sette noen tidsfrist, men selvfølgelig ønsker vi å få slutt på volden, og derfor er det viktig at vi blir enige, sa hun.

Rice har til nå avvist forslag om våpenhvile.

– Jeg antar at siden vi har folk som jobber både med israelere og libanesere, blir det muligheter for å gi og ta på begge sider, sa Rice.

USA har imidlertid sagt klart ifra at det ikke er aktuelt å forhandle med Hizbollah, den sjiamuslimske militsen som kjemper mot Israel i Sør-Libanon.

Hennes besøk i Midtøsten blir da heller ikke godt mottatt av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah.

– Tjener Israel

– Rice er tilbake for å tvinge betingelser på Libanon som en del av et forsøk på å skape en ny orden i Midtøsten og for å tjene Israel, sa Nasrallah i en fjernsynsoverført tale lørdag.

– Israelerne er klare for å avslutte sin aggresjon fordi de er redde for det ukjente. Det er USAs regjering som presser på for å fortsette konflikten, sa han videre.

USAs president George W. Bush og Storbritannias statsminister Tony Blair sa fredag at det bør sendes en internasjonal styrke til Libanon for å hjelpe den libanesiske hæren. Bush sa også at han håper å ha et forslag til FN-resolusjon klart i løpet av neste uke. Begge lederne mener at Syria og Iran må med i forhandlingene.

Men i Syria er reaksjonen på det amerikanske fredsinitiativet foreløpig kjølig. En statskontrollert syrisk avis fordømte lørdag forslaget om en internasjonal fredsstyrke.

«Den internasjonale styrken som Rice foreslår, vil okkupere Sør-Libanon. Den vil, istedenfor Israel, få oppdraget med å utslette Libanons nasjonale motstand», het det i artikkelen i avisen Tishrin.

– Ikke avvæpning

Samme dag sa en anonym israelsk tjenestemann at Israel ikke vil kreve umiddelbar avvæpning av Hizbollah som en del av en avtale for å få slutt på kampene i Libanon.

Tjenestemannen sa at Israel vil kreve at den foreslåtte fredsbevarende styrken i Sør-Libanon holder Hizbollah borte fra Israels grense og hindrer at gruppen får flere raketter fra Syria og Iran.

– Men avvæpningen av Hizbollah er ikke hva Israel krever, sa tjenestemannen.