— Irakerne stiller opp, de gjør jobben sammen med sine kolleger i koalisjonen, og de har fått en god start, sier Rice som kom på overraskende besøk til Bagdad lørdag.

Operasjonen ble iverksatt av amerikanske og irakiske styrker tidligere denne uken for å slå ned på opprørsgrupper i den irakiske hovedstaden.

— Sikkerhetsoperasjonen i Bagdad er akkurat satt i gang, og det er viktig å være klar over at den ikke var ment å vare kun én dag. Den er ment å vare over lengre tid, sa Rice.

Hun la til at irakiske myndigheter burde utnytte pusterommet som følger av operasjonen godt, og søke å få til en politisk forsoning mellom de ulike grupperingene i landet.

Under besøket i Bagdad skal Rice møte den irakiske statsministeren Nuri al-Maliki, president Jalal Talabani og en rekke andre sentrale ledere.

Irakiske tjenestemenn og analytikere tror at mange opprørere har forlatt hovedstaden for å unngå konfrontasjon med de amerikanske og irakiske strykene, og mange frykter at volden kan komme til å øke i områder utenfor Bagdad.

Lørdag ble minst ti personer drept og 60 såret i to bilbombeangrep i den nordlige byen Kirkuk, ifølge politiet.

Den amerikanske utenriksministeren stanset i Bagdad på vei til møter med blant andre Israels statsminister Ehud Olmert og palestinernes president Mahmoud Abbas i Jerusalem mandag.