Korporal Gilad Shalit ble tatt til fange av militante palestinere på grensen til Gazastripen søndag, under et angrep mot en israelsk militærpost som kostet to andre israelske soldater livet.

Israel truer med et massivt militærangrep mot den tett befolkede Gazastripen dersom ikke Shalit blir løslatt, noe Rice advarer mot.

– Man må forsøke å roe ned situasjonen, hindre tilspissing og gi diplomatiet en sjanse for å sikre hans løslatelse, sier Condoleezza Rice.

Rice understreker at flere internasjonale aktører nå arbeider for å sikre Shalits løslatelse, og sier at hun har snakket med sin israelske kollega Tzipi Livni og palestinernes president Mahmoud Abbas i et forsøk på å finne en løsning.

Utålmodig Olmert Israels statsminister Ehud Olmert holder både Abbas og den palestinske Hamas-regjeringen ansvarlige for angrepet mot de israelske soldatene, og truer med et snarlig og massivt israelsk angrep.

– Vi akter ikke å vente til evig tid. Vi akter ikke å la oss presse av Hamas-terroristene, sa Olmert mandag.

Hamas-bevegelsens væpnede fløy, Ezzedin al-Qassam-brigadene, paraplyorganisasjonen Folkets motstandskomiteer (PRC) og Islamsk hellig krig (Jihad) krever at Israel løslater alle palestinske kvinner og barn fra sine fengsler, før de gir informasjon om hvor Shalit holdes fanget.