Dommer Raouf Abdel Rahman sier ekspertene trenger lengre tid til å undersøke håndskriften som påtalemyndigheten mener beviser at Saddam ga ordre om drapene på 148 sjiamuslimer i landsbyen Dujail i 1982.

En rapport fra en håndskriftekspert, som ble lest opp i retten mandag, konkluderer med at Saddams håndskrift befinner seg på dokumenter knyttet til massakren. Men Saddams advokat Khamis al-Obeidi krevde at retten utnevnte andre eksperter fordi påtalemyndighetens vitner tilhører innenriksdepartementet.

— De kan ikke være uavhengige når de har forbindelser til innenriksdepartementet og staten, sa han.

Saddam Hussein og syv av hans medarbeidere er tiltalt for drap på 148 landsbyboere som hevn for et attentat mot eksdiktatoren i Dujail i 1982. Samtlige av de tiltalte var på plass da retten åpnet igjen mandag.

Saken begynte i oktober, og flere ganger har rettssalen vært åsted for kraftig munnhuggeri når Saddam Hussein og hans halvbror Barzan Ibrahim Hassan al-Tikriti har gått til verbalt angrep på både dommeren og aktoratet. Men siden mars har rettssaken foregått i mer rolige former.

Siste rettsmøtet fant sted 12. april, men det ble hevet etter ti minutter fordi påtalemyndigheten ikke framstilte vitner som kunne bekrefte at underskriftene på drapsordrene var autentiske.

De åtte tiltalte vil også bli tiltalt for folkemord mot kurdere på 1980-tallet.

TILTALT: Eks-diktator Saddam Hussein
REUTERS