De tiltalte, som nå alle er godt oppe i årene, så svake og sykelige ut der de satt i tiltaleboksen i den FN-støttede krigsforbryterdomstolen.

De fire, som alle sto Pol Pot nær, består av Bror nummer to, partiideologen Nuon Chea, tidligere president Khieu Sampan, tidligere utenriksminister Ieng Sary og Ieng Thirith, som var sosialminister.

Bror nummer én, Pol Pot, døde i 1998 uten å ha blitt stilt til ansvar for sine forbrytelser i årene han ledet Kambodsja fra 1975 til 1979.

Trolig døde 1,7 millioner mennesker — en firedel av den totale befolkningen - av henrettelser, tortur, sult og utmattelse før landet ble befridd av Vietnam.

Bortsett fra Khieu Sampan har ingen av de fire vist noen vilje til å samarbeide med retten, og det er frykt for at kambodsjanerne skal nektes muligheten for å høre dem fortelle om bakgrunnen for drapsorgien regimet deres sto for.

I den første rettssaken mot en av Røde Khmers kadre ble den tidligere fengselssjefen Kaing Guek Eav, som gikk under navnet Duch, dømt til 30 års fengsel for å ha vært ansvarlig for at 15.000 mennesker døde.