Det var i det vesle tettstedet Dixville Notch i delstaten New Hampshire valgets første etappe ble unnagjort.

Valglokalet åpnet ved midnatt, og etter kort tid var resultatet klart: 16 stemmer for Demokratenes presidentkandidat Barack Obama mot 6 stemmer for Republikanernes presidentkandidat John McCain.


Lurer du på noe i forbindelse med USA-valget? Vår ekspert svarer deg under innspurten tirsdag kveld. Send inn spørsmål nå!

Det er første gang en presidentkandidat fra Demokratene har gått av med seieren i Dixville Notch siden 1968, melder CNN. Også i Hart’s Location i New Hampshire gikk innbyggerne til stemmeurnene ved midnatt.

Mormoren døde

Obama holdt sin sitt siste velgermøte mandag kveld i Manassas i delstaten Virginia, hvor 90.000 mennesker møtte fram. Tidligere på dagen holdt han en følelsesladd tale i Nord-Carolina etter å ha kunngjort at hans mormor er død.

John McCain raste gjennom hele sju delstater mandag i et siste forsøk på å overbevise velgerne om at han fortjener deres stemme. Den 72 år gamle Republikaneren gjorde det klart at han vil kjempe til siste slutt.

– De lærde har avskrevet oss på samme måte som alltid. De har kanskje ikke fått det med seg, men «The Mac is back!» Vi kommer til å vinne dette valget, sa McCain til sine tilhengere i Roswell i delstaten New Mexico.

Les dagens BT-leder: Det blir Obama

Les dagens BT-kronikk: Retorikkens renessanse

Siste håp McCain siste håp er at hans egne ord skal bli en kassandraspådom, en slik forutsigelse som ingen tror på, men som likevel viser seg å være sann.

Mandag kveld viste meningsmålingene en gjennomsnittlig ledelse på 7,3 prosentpoeng til Obama, viser tall fra politikknettstedet RealClearPolitics.

McCain har derimot opplevd framgang i flere vippestater. Han holdt mandag kveld en svak ledelse på meningsmålingene i Nord-Carolina, og Obamas ledelse var svekket i viktige delstater som Florida og Ohio.

Flere artikler fra USA-valget:

Anklager hverandre for juks

Forbereder tidenes valgfest

Ekspertene: — Obama vinner

Se video: Obama møtte Springsteen

Hvem vil du ha som amerikansk president? Si din mening!

JASON REED/REUTERS