– Irans Vokterråd avviser kravet om at presidentvalget 12. juni må annulleres og sier at det ikke var større uregelmessigheter under avviklingen, melder den statlige fjernsynskanalen Press TV.

**Les også:

– Alt opprør blir knust

Nye harde sammenstøt i Teheran**

Vokterrådet godkjente på forhånd alle presidentkandidatene, og rådet hadde også det øverste ansvaret for å organisere og overvåke valget.

En talsmann for rådet, Abbas-Ali Kadkhodaei, medga mandag at det i 50 iranske byer ble avgitt flere stemmer enn det var stemmeberettigede, noe opposisjonen mener er et klart bevis for omfattende valgfusk.

Kadkhodaei opplyste at det kunne stilles spørsmål ved tre millioner stemmesedler, men ville ikke si om disse var avgjørende for utfallet.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad ble gjenvalgt for en ny periode, til hissige protester fra opposisjonen som mener at tidligere statsminister Mir Hossein Mousavi fikk flest stemmer.

Les også: Revolusjonsgardens metoder

Les profil på Revolusjonsgarden

Demonstranter i en av Teherans gater søndag. Også mandag protesterte flere hundre mennesker mot presidentvalget i landet 12. juni.
REUTERS / Twitter / SCANPIX
Det har vært demonstrasjoner mot presidentvalget i Iran i en rekke vestlige byer de siste dagene. Mandag var det protestaksjoner blant annet foran Det hvite hus i Washington.
REUTERS / Molly Riley / SCANPIX
Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt (t.h.) og hans norske kollega Jens Stoltenberg (Ap) diskuterte blant annet situasjonen i Iran da de møttes i Stockholm mandag.
Claudio Bresciani / SCANPIX