New Yorks tidligere borgermester Rudy Giuliani og Massachusetts’ tidligere guvernør Mitt Romney måtte begge forsvare seg mot angrep fra Fred Thompson og John McCain under debatten den viktige delstaten.

For å bli nominert er det viktig å gjøre sine hoser grønne hos de mest konservative republikanske velgerne.

Thompson, den tidligere senatoren fra Tennessee som nylig kastet seg ut i konkurransen beskyldte Giuliani å være på lag med demokratenes Hillary Clinton når han er imot viktige saker for de konservative som forbud mot abort og restriksjoner på våpensalg.

Giuliani forsvarte seg med å peke på at han reduserte skattene, sørget for budsjettoverskudd og skar ned på kriminaliteten mens han var borgermester. Han skrøt også over at han fikk fjernet pornosjappene fra Times Square.

– Jeg hadde en rekke konservative resultater, jeg drev den lovligste byen i landet, sa han.

McCain på sin side beskyldte Romney for å bruke hele det siste året på å føre folk bak lyset om sin innsats som guvernør i den liberale delstaten Massachusetts.

Også Romney skrøt av at han hadde kuttet skatten og balansert budsjettet, og han forsvarte at han hadde forandret standpunkt når det gjelder abort.

Mike Huckabee, som ligger dårligst an blant kandidatene, kalte rivaliseringen mellom toppkandidatene en slagmark.

Men uansett hvor mye de angrep hverandre, var de åtte kandidatene som deltok i debatten enige om en ting, og det var kritikken av Hillary Clinton som de i tur og orden la fram.