Han har sagt nei. Og nei. Og nei igjen.

Faktisk har han sagt nei så mange ganger at nettstedet Politico har samlet flere av dem i en egen videomontasje.

Likevel er det ingen som tror helt på New Jerseys populære guvernør, Chris Christie, når han sier at han ikke har planer om å prøve å bli republikanernes presidentkandidat ved valget til neste år.

Mektige tilhengere

Og det er stadig flere som håper at 49-åringen kan være mannen som kan samle partiet på en slik måte at de kan danke ut Barack Obama etter én periode i Det hvite hus. Mye av årsaken til dette er at Christie anses som en politiker som evner å balansere et budsjett i vanskelige økonomiske tider.

Men vel så viktig er det at ingen av de eksisterende presidentkandidatene – anført av Rick Perry og Mitt Romney – skaper det helt voldsomme engasjementet blant republikanske velgere.

Blant dem som åpent ønsker Christie som kandidat, finner vi mediemogulen Rupert Murdoch, tidligere utenriksminister Henry Kissinger, tidligere førstedame Nancy Reagan samt den innflytelsesrike spaltisten William Kristol.

Siste liten-kandidat?

Søndag fikk ryktemakerne vann på mølla, da The New York Times kunne melde at Christies rådgivere i det stille har begynt arbeidet for å se om det fortsatt er nok tid igjen til de første primærvalgene til at han kan stable en skikkelig kampanje på beina.

Det er mindre enn 100 dager igjen til de første primærvalgene – som vanlig i New Hampshire og Iowa – og Christies strateger ser nå på mulighetene for å samle inn nok penger og grasrotstøtte for å gjøre ham attraktiv for valgerne i disse viktige delstatene.

Mange av strategene har sin bakgrunn fra valgkampen til tidligere New York-borgermester Rudolph Giuliani i 2008, skriver den amerikanske avisen.

Mannen som danket ut Giuliani og som endte som republikanernes kandidat det året, John McCain, fortalte TV-seerne til programmet «Face the Nation» søndag at han ser på Christie som en god kandidat. Samtidig advarte han New Jersey-guvernøren om vanskelighetene som ligger i det å prøve seg som kandidat.

— Svømmebassenget ser bedre ut før du hopper uti, sa McCain.

Fikk balanse i budsjettet

Chris Christie, som ble guvernør i New Jersey i 2009, har blitt svært populær på hjemmebane i løpet av de snart to årene han har sittet i jobben. Hans direkte, til tider usminkede og konfronterende ordbruk gjør at han anses som en mann av folket.

Han hylles også for å klare å samarbeide med demokratene i delstaten samtidig som politikerne på nasjonalt plan ikke ser ut til å evne å enes om noe som helst.

I tillegg har han lykkes i å holde økonomien på rett kjøl i en tid der alle piler peker nedover. Blant annet har han kvittet delstaten med et underskudd på 11 milliarder dollar – uten å heve skattene. Han har også gått til krig mot flere fagforeninger, noe som har vist seg å være populært. Ifølge hans egne talsmenn har han skapt 50.000 nye arbeidsplasser siden 2009.

— Dette er reformer som hans demokratiske forgjengere ikke klarte å gjennomføre, sier Christie-talsmann Rick Gorka til The Guardian.

Og legger til:

— Når du legger sammen reformene, budsjettpolitikken og næringslivspolitikken, ser du at han har fått New Jersey tilbake til riktig spor. Velgerne her i New Jersey støtter ham. Meningsmålingene viser at han har støtte hos 54 prosent av befolkningen her. Det han har fått til, bør legges merke til utenfor New Jersey.

Mange kritikere

Men Christie møter også sterk kritikk. Herman Cain, en av de republikanske presidentkandidatene som for tiden ser ut til å være i medvind, sier til TV-programmet «Fox News Sunday» at Christie er for «liberal» for republikanerne.

Cain mener at mange i partiet vil vende seg vekk fra Christie så fort de finner ut at han er en tilhenger av strengere våpenlovgivning, en mer miljøvennlig politikk og at han er nærmere demokratene når det gjelder ulovlige innvandrere enn hva mange republikanere vil være fortrolige med.

Tilhengere av den konservative «Tea Party»-bevegelsen har også uttalt seg kritiske til Christie fordi de mener at han ikke deler deres verdier.

Guvernøren får også kritikk fordi han er overvektig. Ifølge nyhetsbyrået Reuters vil det skape vanskeligheter å sende en mann på 136 kilo inn i TV-debatter med den sporty og slanke Barack Obama. Christie ble innlagt på sykehus i juli etter et astmaanfall, og innrømmet da at vekten var ett av hans største problemer.

- Demoniserer sine motstandere

Christies konfronterende stil har også gitt ham mange motstandere, skriver The Guardian. Ifølge avisen omtales han som en «bølle» som er «hevngjerrig» og «sinnssyk».

Blant kritikerne er Barbara Buono, som leder demokratenes flertallsgruppe i New Jersey-kongressen.

— Guvernøren utnytter folks dypeste frykt og deres mørkeste instinkter. Han utestenger og marginaliserer alle som er uenige med ham. Han skylder på andre og demoniserer sine motstandere. Han har en brutal måte å være på som er svært ubehagelig. Det kamufleres som ærlighet, men forgifter muligheten for enhver skikkelig diskusjon eller debatt om viktige temaer, sier hun til The Guardian.

Chris Christie forventes å kunngjøre sitt endelige valg i en tale på mandag eller tirsdag, opplyser amerikanske medier