Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet senere samme dag.

– Gjerningsmannen hoppet på rektoren vår bakfra på lærerværelset og knivstakk ham. En ansatt ble vitne til hendelsen, sier assisterende rektor Claes Bystedt ved den kristne privatskolen Källskolan til Dagens Nyheters nettutgave.

Rektoren fikk onsdag ettermiddag behandling ved Karolinska sykehus i Stockholm for skader i ansiktet og ryggen, men han er ikke alvorlig skadd, opplyser sykehuset.

– Vi etterforsker saken som drapsforsøk, sier politiets talsperson Mikael Eriksson til Aftonbladet.

Trusler

Den antatte gjerningsmannen er 22 år gammel, og han ble pågrepet onsdag kveld i en udramatisk politiaksjon. Mannen rettet tidligere i uka trusler mot skolen, sier Bystedt.

– Han har truet skolen tidligere i uka og uttrykt en slags overbeskyttende holdning for en tidligere elev som han mislikte vår behandling av, sier Bystedt.

Alle de om lag 60 elevene ble sendt hjem fra skolen etter angrepet, og helsepersonell tok vare på de ansatte.

– Krisearbeidet starter i dag, mens vi i morgen vil se på hva vi kan gjøre for at dette ikke skal kunne skje igjen. Skole, politi og sosialtjeneste må samarbeide, sa Kristina Holgersson i politiet i Upplands-Bro til Svenska Dagbladet onsdag kveld.

Kameraovervåking?

Den svenske skoleministeren, Jan Björklund, mener det er for lett å ta seg inn på skolene og ser for seg mer kameraovervåking i fremtiden.

– Det er en utvikling vi nok må akseptere i en viss utstrekning, sier han.

– Men jeg har problemer med å se tiltak som helt kan hindre en bevæpnet person i å ta seg inn på en skole. Bevæpnede vakter på de 6.000 skolene i Sverige er ikke mulig og ikke ønskelig.

Fredrik Persson/ SCANPIX