Partiet, som er blitt kjent for sin innvandringsmotstand, får for første gang over 5 prosents oppslutning på målingen, som er gjort av det norske selskapet Sentio Research.

I juni fikk partiet støtte fra 4,0 prosent av velgerne, men denne gangen sier 5,5 prosent av de spurte at de ville stemt på Sverigedemokraterna om det var valg i dag.

Fremgangen er ikke statistisk sikker, men en rekke ulike målinger har vist fremgang for partiet etter forrige valg, da det ikke kom inn i Riksdagen.

– Om man ser på dette over tid, er det ingen tvil om at Sverigedemokraterna vokser, sier Arve Østgaard ved Sentio Research.

Den siste målingen er gjort i etterkant av en såkalt politikeruke i Almedalen i Sverige. Der havnet Sverigedemokraterna i fokus og ble utsatt for harde angrep fra de øvrige partiene.

Miljöpartiet og Socialdemokraterna krevde at alle partier i Riksdagen må avstå fra å samarbeide med Sverigedemokraterna, og Kristdemokraternas leder Göran Hägglund viet en stor del av sin tale til å angripe partiets politikk.

Sverigedemokraternas partisekretær Björn Söder tror fremgangen skyldes partiets motstand mot EUs Lisboa-traktat og at partiets kommunepolitikere har gjort en god jobb rundt om i landet.