Totalt stiller 2.431 kvinner til valg ved de forskjellige delstatenes lovgivende forsamlinger. Forrige kvinnerekord ble satt i 1992, med 2.375 kvinnelige kandidater.

Det er CAWP, senteret for kvinner og politikk ved Eagleton Institute of Politics ved State University i New Jersey, som har undersøkt hvor sterkt kvinnene stiller under årets mellomvalg.

Forandringer

Debbie Walsh, leder for CAWP, mener at årets mellomvalg kan bli et valg der kvinnelige politikere virkelig får markert seg. Målinger viser at verken Representantenes hus eller Senatet nyter særlig stor tillit hos amerikanske velgere. Mange ønsker forandringer.

— At folk er misfornøyd med systemet, det er gode nyheter for dem som ikke ser ut som den stereotype kandidaten til Representantenes hus, og det gjelder kvinner, sier lederen for senteret.

Hillary

Også til senatsvalget er det satt nominasjonsrekord.

Tolv kvinner er nominert og stiller til kamp om de 33 ledige av 100 plasser i Senatet. Dette er en ledig plass mer enn i 1992 og i 2002. I dag sitter det 14 kvinner i Senatet. Seks av dem er på gjenvalg, blant dem senator Hillary Clinton.

— Det kan også være at så mange som 9 til 15 nye kvinner får plass i Representantenes hus, mener Walsh i CAWP.

Så langt er 139 kvinner nominert til de 435 plassene. Fortsatt gjenstår valg av kandidater fra Louisiana, og trolig vil antallet matche valget i 2004 da 141 kvinner stilte til valgkamp.