Aten: Ny generalstreik i Hellas rammer reisende. Mens greske arbeidere demonstrerer mot regjeringens innstrammingstiltak, rammes reisende med tog, båt og buss over hele landet.

Generalstreiken tirsdag er den femte massive demonstrasjonen siden den greske regjeringen la fram de omfattende sparetiltakene som skal få skikk på landets økonomi tidligere i år.

Fredag vedtok myndighetene en ny pensjonsreform, men meningsmålinger viser at den greske befolkningen har liten tiltro til at reformen vil redde de gjeldstyngede pensjonsfondene i landet.

Streiken tirsdag er varslet å vare i 24 timer. Flere tusen turister ble i forrige uke hindret i å reise ut til de greske ferieøyene på grunn av demonstrasjoner blant havnearbeidernes fagforeninger, og i morgentimene tirsdag ble det rapportert om knuffing mellom streikende havnearbeidere og turister som forsøkte å gå om bord i ventende ferger i havnebyen Pireaus.

I et forsøk på å skjerme den viktige turistnæringen fra streiken valgte flygelederne ved den internasjonale flyplassen i Aten å ikke delta i streiken, men allikevel rapporteres det om opp til 40 kansellerte avganger innenlands.