TORGEIR NORLING

— Nå er jeg veldig nervøs, dette er første gangen jeg er i Thailand sier 27 år gamle Eleonora.

Klokken nærmer seg midnatt og jenten fra Barcelona har akkurat ankommet Bangkok fra Australia, og det til en flyplass som er blitt fullstendig overkjørt av aktivister fra folkealliansen for demokrati (PAD), som med okkupasjonen ønsker å styrte Thailands regjering.

— Vi fikk beskjed på flyet om at det var demonstrasjoner, men jeg trodde ikke det var så voldsomt sier jenten fra Spania.

Tusener av aktivister

Jenten stiller i grunn langt flere spørsmål enn vi rekker å spørre henne, om hvor trygt det er i Thailand og om hvordan hun skal komme seg fra flyplassen videre til hotellet i backpackergaten Khao San road.

Eleonora er ikke den eneste turisten som har fått en nervøs start på Thailandsferien, eller for den sags skyld fått et forlenget opphold i landet. Etter at tusener av aktivister inntok flyplassen tirsdag har samtlige avganger blitt kansellert. Det er heller ikke helt enkelt å ta seg til flyplassen. Vel en kilometer fra terminalbygningen blir vi stoppet ved en veisperring som voktes av PADs vakter som er væpnet med balltre, kniver og andre slagvåpen. PAD ordner transport videre til terminalbygningen hvor tusener av gulkledde demonstranter har slått seg ned, og underholdes av flammende appeller fra en scene.

Gir seg aldri

28 år gamle Setawat Boonlaprat forteller at de ikke kommer til å gi seg med det første.

— Vi har protestert mot regjeringen i et halvt år allerede, vi okkuperer allerede regjeringspalasset, men ingenting skjer, så vi er nødt til å presse dem enda mer. Dette er det siste slaget, sier han.

I løpet av dagen har det også vært flere andre sammenstøt mellom PAD, politiet og regjeringens støttespillere. Minst 11 personer skal ha blitt skadet i opptøyene, PAD aktivister har også blitt filmet mens de skjøt mot tilhengere av regjeringen.

— Vi er Thailands overklasse, alt vi gjør er å vise hvilken makt vi har, sier Setawat Boonlaprat.

Ikke trygg

Ifølge PAD vil de fortsette okkupasjonen til statsminister Somchai Wongsawat går av. Somchai er svogrer til tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som ble avsatt i et kupp i 2006. Spørsmålet er om det nå kan gå mot et nytt militærkupp i Thailand. Turistnæringen som utgjør en stor del av Thailands inntekter er allerede svekket av demonstrasjonene som har pågått et halvt år. En stengt hovedflyplass kommer ikke til å gjøre det bedre.

Eleonora sier hun kan tenke seg å forlate landet snarest mulig.

— Jeg føler meg ikke trygg her, sier hun.